Blesková povodeň Hořepnicko

24.08.2018 20:51

     Včera v odpoledních hodinách se prohnala oblastí Hořepníka prudká bouřka, která měla ničivé následky. Jednotky hasičů likvidovaly popadané stromy, čerpaly sklepy domů, prováděly úklid komunikací a další. 

    Naše jednotka byla povolána nejdříve spolu s jednotkou HZS PS Pacov na popadané stromy pod Březinou. Zde bylo několik stromů na komunikaci a bránily v provozu. Jednotka města Pacov provedla jejich odstranění pomocí motorové pily a další nakloněné stromy taktéž zlikvidovala. Jednotka HZS přejela k událostem v Hořepníku.

    Po uklizení vozovky se jednotka na pokyn operačního střediska přesunula do obce Přáslavice, kde bylo vytopeno několik domů. Jednotka zde provedla čerpání pomocí kalového čerpadla. Zde jednotce asistovala jednotka dobrovolných hasičů z Přáslavic, jelikož jednotka HZS byla povolána k záplavě v Hořepníku. Naši členové jednotky prováděli likvidaci následků této živelné pohromy do večerních hodin, jelikož bylo potřeba uklidit i velké množství nánosů zeminy z polí, které zbylo uvnitř obce.