PHL Červená Řečice

21.06.2015 21:07

…další rok uběhl a Červená Řečice přivítala tradičně 1. kolo dalšího, již 7. ročníku PHL v rámci soutěže „O pohár starostky města Červená Řečice“. Tradičně se zachovalo i počasí a ukázalo nám celou plejádu svých možností, od sluníčka přes déšť, dokonce kroupy a v pozdních večerních hodinách i blesky. I přes to soutěž dopadla snad celkem dobře. Sešlo se dohromady 26 týmů, z toho 12 ligových, 9 neligových a 5 týmů žen. Po přivítání velitelem SDH a paní starostkou se ve 14:00 rozběhl další kolotoč soutěží PHL. Na start se jako první postavilo družstvo domácích mužů. Útok zaběhli bez větších problémů, ale čas 20,90 s stačil pouze na 8. místo. Dále se pokračovalo dle vylosovaného pořadí.

Nejúspěšnějšími neligovými týmy byli muži z Kletečné „A“ s časem 21,21 s, druzí muži ze Zahrádek s časem 23,46 s a třetí skončilo Horní Meziříčko s časem 24,47 s. Všem patří uznání nejen za výkon, ale i za vcelku dlouhou cestu některých týmů k nám na soutěž a ještě v takovém počasí.

V ligovém klání zvítězilo družstvo mužů z Přáslavic „B“, kterým časomíra ukázala 19,38 s, druhá skončila Kletečná „B“ s časem 19,66 s a v čase 20,12 s srazila terče Salačova Lhota a zajistila si tím 3. místo.

V soutěži žen se nejlépe zadařilo týmu z Pacova, který dosáhl času 27,57 s, druhá skončila děvčata z Hněvkovic s časem 29,53 s a stejně jako u mužů, třetí příčku obsadilo družstvo ze Salačovy Lhoty s časem 30:71 s.

Gratulujeme všem vítězům, doufáme, že si pochutnají na vyhraném sudu piva a šampaňském, vystaví získané poháry a zachovají nám přízeň. Poděkování patří samozřejmě všem zúčastněným družstvům, všem, kdo se jakýmkoliv způsobem podíleli na organizaci soutěže a zajištění občerstvení. V neposlední řadě děkujeme paní starostce Bečkové za předání pohárů a místostarostovi za hudební doprovod během soutěže i po ní.

Závěrem nám dovolte popřát, v úvodu hasičské soutěžní sezóny, všem hodně úspěchů a štěstí bez úrazů a karambolů. Ať se všichni sejdeme při závěrečném kole PHL, tentokrát 12. září 2015 v Hněvkovicích.

Na shledanou při 2. kole PHL, které přivítají Bácovice již tuto sobotu 27. 6. 2015.

SDH Červená Řečice