SDH Pacov přijímá nové síly

01.03.2022 18:14

 

     Sbor dobrovolných hasičů v Pacově stále přijímá nové členy. Stačí mít chuť stát se hasičem a být starší než 6 let. Již od ranného věku může každý být hasič bez rozdílu pohlaví.

     Mladí hasiči jezdí na různé pohárové soutěže po celém okrese. Také se každoročně snaží zúčastňovat okresní soutěže dětí. Při tréninku se děti seznámí s mnoha disciplínami, které se musí správně naučit. Každého nemine teorie hašení požárů či likvidace dalších událostí společně se zdravovědou.

     Po dovršení věku 15 let se členům otevírá nový svět v podobě soutěží pro dorostence. Zde se opět snažíme účastnit okresního kola dorostu. Dále se každý připravuje na soutěže pro dospělé, či se pomalu připravuje na skutečný život hasiče nejen v jednotce dobrovolných hasičů.

     Čas někdy rychle plyne a každý, kdo je již plnoletý může reprezentovat Pacov v soutěžích Pelhřimovské Hasičské Ligy, kde družstva z Pacova konkurují elitním družstvům v okresu Pelhřimov. Také družstva z Pacova můžete potkat i na jiných soutěžích. Dokonce má Pacov i družstvo žen.

     Po zplnoletnění se každému také naskytuje možnost vstoupit do výjezdové jednotky SDH Pacov, kterou zřizuje město Pacov. Na tuto šanci se již teoreticky každý připravuje od nastoupení k mladým hasičům. Motání hadic, poznávání požárního nářadí či vynikající znalost hasičských vozidel patří k základem, který musí hasič znát.

     Proto jestli se vám toto, alespoň trochu zalíbí a chtěli by jste se stát hasičem v Pacově napište email na sdhpacov@seznam.cz a určitě se dozvíte více nebo prostě přijďte každý pátek na stanici v Pacově od 16:00.