Valná hromada SDH Pacov 2023

13.11.2023 19:21

V pátek 10. listopadu 2023 se na naší stanici konala Valná hromada SDH Pacov. Oficiální začátek akce byl v 19 hodin, my se však sešli již o hodinu dříve, abychom stihli vyřídit potřebné formality, než začnou přijíždět hosté. Jsem rád, že kromě členů našeho sboru, od kterých by to měla být samozřejmost, mezi nás zavítali i zástupci sborů z našeho okrsku a dále také zástupci SDH Černovice. Kromě výše zmíněných si na nás našli čas pan starosta města Pacova Tomáš Kocour, dále také starosta OSH Pelhřimov Ing. Jan Čekal, ředitel ÚO Pelhřimov a 1. náměstek starosty OSH plk. Ing. Jiří Hörner a dále pracovník kanceláře OSH a taktéž náměstek starosty OSH Jiří Hůla. Děkujeme pánové, Vaší návštěvy si vážíme.

Nyní už ale k programu schůze. Schůzi zahájil starosta SDH Pacov Aleš Janda se svojí zprávou o činnosti sboru za uplynulý rok. Následovala zpráva hospodářky sboru Andrei Jandové. Následně revizní zprávy revizorky sboru Petry Paulíkové. Dále promluvil velitel jednotky Zdeněk Dvořák o činnosti JSDH Pacov. V neposlední řadě jsme si vyslechli zprávu o sportovní činnosti sboru od Jiřího Lhotky a zprávu o činnosti mladých hasičů od Filipa Dolejše. Nakonec se rozeběhla diskuse, do které se měl možnost přihlásit každý z přítomných.

Dalším důležitým bodem programu schůze bylo předání ocenění naším členům. Kromě tradičních ocenění udělovaných SDH, OSH i KSH jsme měli letos i něco speciálního. Jednalo se o dary našim členům Jaroslavu Brachovi a Monice Hladíkové, kteří v nedávně době oslavili svá životní jubilea.

Naše poslední poděkování nemohlo patřit nikomu jinému než družstvu dorostenek, které nás letos perfektně reprezentovaly a vybojovaly si postup na mistrovství ČR v ZHVB. Za tento úspěch jim byly předány květiny a drobné dary.

Tím byla oficiální část schůze ukončena. Následoval přípitek a samozřejmě také řízek a salát. Po celou dobu byla pro všechny otevřena naše Síň tradic.

Děkujeme za účast, zase za rok.

Filip Dolejš

Foto zde